TIPSA OSS!

Hallå.

Tipsa oss gärna om fler politiska ståndpunkter som Sverigedemokraternas väljare bör ta hänsyn till innan de lägger en röst på dem bara för att de är rasister.

Skicka ett mejl till:
detvillsd@gmail.com

Tack på förhand!
/Stina

3 kommentarer

  1. Den sambeskattning som fanns före -71 innebar att kvinnans lön lades till makens och därefter beskattades som en, dvs med absurda marginaleffekter. Detta, tillsammans med en dåligt utbyggd barnomsorg, innebar att det lilla som blev kvar av hustruns inkomst knappt räckte till att betala barnflickan, dvs det fanns ett starkt incitament för kvinnan att stanna hemma. Det SD föreslår är att inkomsterna slås ihop och därefter delas lika och man och kvinna sen beskattas för var sin del. Det ger inte alls samma inlåsningseffekt som den gamla varianten och skulle faktiskt kunna innebära en ökad jämställdhet. Jag har för övrigt inte mycket till övers för SD men rätt ska vara rätt.

    1. Nej, deras förslag är inte identiskt med det som fanns förut. Allt står i länken under inlägget, jag är noga med att hänvisa till källan. Rätt ska vara rätt, som du säger.

Något på hjärtat?